Kopparbergs Energicentral

En ny energianläggning står klar vid bryggeriet i Kopparberg. Med en investering på 50 miljoner kronor ska både energiförbrukningen och klimatpåverkan minska.

En spännande start
  • 2016-10-25

En spännande start

Nu är vi igång med vår energicentral och här kommer ni kunna följa vårt dagliga driftarbete och vår strävan att hela tiden optimera energianvändningen i bryggeriet. Jag kommer ge er en inblick i vårt arbete, energicentralen i sig men även bjuda in våra samarbetspartners i projektet för presentation.

Hoppas ni tycker detta är lika spännande som jag!

Fredrik Karlsson
Produktionschef

Föregående

Om projektet

En ny energianläggning har byggts vid bryggeriet i Kopparberg. Investeringskostnaden för anläggningen är på 50 miljoner kronor och ska minska både energiförbrukning och utsläpp av växthusgaser. Byggnaden är 500 kvadratmeter stor och består av en ny fastbränslepanna för pelletsledning, en ny kylanläggning och en ny tryckluftscentral.

Läs mer

Klimatklivet

Naturvårdsverket satsar på lokala investeringar för största möjliga klimatnytta. Det huvudsakliga syftet med satsningen Klimatklivet är att minska utsläppen som påverkar klimatet. Därför var de med och bidrog när vår energicentral byggdes och delfinansierade projektet med 15 miljoner kronor.

Läs mer

Samarbetspartners

I bygget av energicentralen så har vi jobbat med svenska leverantörer. Här kan du läsa mer om dem.

Läs mer